Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


H2o:egy vízcsepp elég

2012.02.02

 H2O egy vízcsepp elég

 

 

h2o.jpg

 

 

H2O: Egy vízcsepp elég (angolul: H2O: Just Add Water) egy ausztrál sorozat, ami három 16 éves lányról szól, akik egy kicsit különböznek a többi tinilánytól, mert ők valójában sellők.

 

Dalmah2o.5mp.eu

 

 

A sorozatról:

 

Egy napon a lányok csónakázni mennek, de a csónak lerobban a Mako sziget közelében, így ők kénytelenek lesznek kievezni a partra. A mobiljuk nem működik, így a 

mako.jpg

három lánynak, Cleonak (Phoebe Tonkin), Rikkinek (Cariba Heine) és Emmának (Claire Holt) muszáj felmásznia a vulkán tetejére. Útközben egy meredek részen kell átugraniuk, de Cleo elhibázza az ugrást és a vulkán egyik barlangjában köt ki. A többiek a segítségére sietnek. A barlangban egy tavat találnak. Mivel ez az egyetlen kiút a számukra, ezért úgy döntenek, hogy a víz alatt kiúsznak a barlangból. Cleo nem tud úszni, ezért a lányok estig győzködik, hogy nincs más kiút, végül beleegyezik.

Telihold van és a hold fénye bevilágít a vulkán száján, éppen a medencére, ahol a három lány éppen kiúszni készül. Kicsit megijednek, mert a víz bugyborékolni kezd. Aztán megnyugodnak, ahogy a Hold eltűnik. Kiúsznak a tengerre és kint a partiőrség megtalálja őket. Még nem is sejtik mi lesz ezután. Gyökeresen megváltozik az életük.

telihold.jpg

 Rájönnek, hogy ha akár egy csepp víz is éri őket, tíz másodperc múlva uszonyuk nő és átváltoznak sellővé.

Megfogadják, hogy ez örökre az ő titkuk marad. Közben az is kiderül, hogy mindnyájuknak van egy különleges képessége; Emma fagyasztani tud, Rikki fel tudja forralni a vizet, Cleo pedig mozgatni tudja a vizet. Azonban egy barátjuk, Lewis egy szerencsétlen véletlen folytán mégis tudomást szerez erről a kis "balesetről", de megígéri, hogy megtartja a titkukat és tovább segíti a lányokat. Ám a mindennapi életben elég nehéznek bizonyul az, hogy ne érjenek vízhez és ne lepleződjenek le.

De idő közben többen is rájönnek, hogy a lányok sellők: Dr. Denman, Zane és az apja. 

3.jpg

De a legfontosabb dolog a barátság és így képesek lesznek minden akadályt leküzdeni. Közben mindegyikük szoros kapcsolatba kerül egy-egy fiúval. Cleo Lewis-sal, Rikki Zane-nel, és Emma Ash-sel. Senki nem állhat az útjukba. Még a negyedik sellő, Charlotte sem, aki a második évadban érkezik, és rájön a lányok titkára és a nagymamájáéra, majd egy időre ő is sellővé változik.

 

 

 

 

 

 

Szereplők:

Rikki Chadwick (1-3. évad) Cariba Heine  Haffner Anikó Simonyi Piroska


Emma Gilbert (1-2. évad) Claire Holt   Mezei Kitty Dögei Éva


Cleo Sertori (1-3. évad) Phoebe Tonkin   Mahó Andrea Csuja Fanni Isabella


"Bella" Hartley (3 évad) Indiana Evans   Gerhát Barbara


Charlotte Watsford (2. évad) Britanny Byrnes   Kokas Piroska


Lewis McCartney (1-3. évad közepe) Angus McLaren Markovics   Tamás Szalay Csongor


Zane Bennett (1-3. évad) Burgess Abernethy   Seszták Szabolcs Előd Álmos


Nate (1-3. évad) Jamie Timony   Berkes Bence


Ash Dove (2. évad) Craig Horner   Kováts Dániel Markovics Tamás


William "Will" Benjamin (3. évad) Luke Mitchell   Czető Roland Sophie Benjamin (3. évad)