Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sztárok

2011.03.08

 Itt a disney channeles sztárok rövid életrajzát olvashatod.

 

 

Tartalom:

  • Selena Gomez

  • Brenda Song

  • Debby Rayen

  • Bridgeit Mendler

  • Zendaya Colmen

  • Bella Thorne

 

 

 

Selena Gomez:

Apja Ricardo Gomez, anyja Mandy Cornett-Teefey. Édesanyja 16 évesen szülte. Szülei 1997-ben (amikor Selena 5 éves volt) elváltak. Kiskorában New Yorkból egy kisvárosba, 

selena.jpg

Grand Prairie-be költözött. Selena édesanyjával él Los Angelesben. Nevelőapjával, Brian Teefy-vel mára nagyon jó a viszonyuk. Selena UNICEF-nagykövet, a világon ő a legfiatalabb.[forrás?] Karrierjét a Barney & Friends (Barney és barátai) című gyerekeknek szóló sorozatban kezdte, ahol két évadon keresztül játszotta Gianna szerepét. Ennek a sorozatnak a szereplőválogatásán ismerkedett meg Demi Lovatoval, akivel a legjobb barátnők voltak, amíg Demi össze nem omlott. 2003-ban egy kis szerepet kapott a Kémkölykök 3D - Game Over-ben, majd a Walker, a texasi kopó filmváltozatában. 2006-ban megkapta Emily Grace García szerepét a Brain Zapped nevű mozifilmben. 2007-ben kezdődött a Varázslók a Waverly helyből című Disney-sorozat, amelyben Selena játssza az egyik főszereplőt Alex Russót. 2008-ban két filmben is szerepelt. Az egyik a Horton című animációs film, ahol az ő hangján szólalt meg a polgármester lánya. A másik a Los Angeles-i tündérmese folytatása, az Another Cinderella Story, ahol Drew Seeley volt a partnere. A történet Hamupipőke meséjét mutatja be, csak modern környezetben. 2009-ben elkezdődött a Hercegnő védelmi program forgatása, amiben Demi Lovatoval együtt szerepel. Szintén 2009-ben jelent meg a Varázslók a Waverly helyből filmváltozata is. 2010. július 23-án az amerikai mozikban bemutatták Selena új filmjét a Ramona And Beezus-t. Ramonát Joey King, a 11 éves színésznő alakítja, Selena pedig Beezus szerepét kapta.

 

___________________________________________________

Brenda Song:

A Disney Channel nagy sikerű sorozatának, a The Suite Life of Zack & Codynak a

brenda.jpg

 főszereplője, ahol London Tiptont játssza. A kaliforniai Carmichaelben, Sacramento egyik külvárosában született hmong-amerikai apától és thai-amerikai anyától. Apja tanár, anyja háztartásbeli. Családja 1976-ban vándorolt be Amerikába Laoszból. Song a szüleivel és a két öccsével, a nála három évvel fiatalabb Timmyvel és a nyolc évvel fiatalabb Nathannel Los Angelesben él. Gyerekkora óta szerepel különböző reklámokban, sorozatokban, filmekben. Hatévesen szerepelt először egy Little Caesars reklámban. Egy MAD TV-n levő paródiában is játszott egy kisebb szerepet. Karrierje akkor kezdődött, amikor bekerült a John Robert Powers színészügynökséghez. Első fontosabb szerepe '96-ban volt, amikor a Muszklimikulásban játszott együtt Hulk Hogan nal. 

    

 

 

 

_________________________________________________

Debby Ryan:

Debby Huntsvilleben, Alabama államban született. Hét éves koráig itt nevelkedett, majd szüleivel átköltöztek Németországba. Innen 3 év múlva tíz éves korában

debby.jpg

 visszaköltöztek az Amerikai Egyesült Államokba. Debby sokáig pompom lány volt, de a színészet kedvéért ezt feladta. Ez volt az az idõszak, amikor Debby rájött, hogy színésznõ szeretne lenni, és nem csak színházakban szeretne játszani. Keresett is egy ügynökséget, és miután talált eggyet kapott egy kisebb szerepet a "Barney: Let's Go to the Firehouse"-ban. Ezután egyre több reklámban szerepelt, és a "The Longshots"-ban megkapta Edith szerepét. Szinészi karrierje 2007-ben kezdődött, amikor a Disney Channelhez került, és itt megkapta Bailey Pickett szerepét a "The Suite Life On Deck"-ben. A sorozat nagy sikert aratott és 2008-ban a legnézettebb sorozat volt a Disney Channel-en. 2010-ben a 16 kívánság (16 wishes) főszereplőjét Abbyt alakította. Szintén 2010-ben még a What If...-ben is a főszereplő lányát is eljátszotta.

 

 

 

____________________________________________

 

Bridgit Mendler:

Bridgit Claire Mendler 1992. december 18-án látott napvilágot Washingtonban. 8 éves

bridget.jpg

 korában a család elköltözött San Franciscóba. Első komolyabb szerepét 2006-ban kapta, a "General Hospital" c. szappanoperában, ahol Pamelát játszotta egy epizód erejéig. 2007-ben szerepelt egy életrajzi filmben, az "Alice Upside Down"-ban, majd 2008-ban megkapta Kristen Gregory szerepét a "The Clique" c. filmben, amit Tyra Banks rendezett. Ugyanebben az évben szerepelt a "J.O.N.A.S." c. Disney sorozatban, és a középső testvérnek Nicknek a szerelmét játszotta 2 epizódban. 2009-ben a "Labor Pains" c. vígjátékban Lindsay Lohan húgát alakította. Ezek után szerepelt a "Wizards of Wawerly Place" c. Disney sorozatban, egy 8 epizódból álló, folytatásos vámpíros történetben. Bridgit ekkor megkapta a Disney Channel egy új sorozatában a főszerepet, mégpedig Teddy-t játsza a "Sok sikert Charlie!"-ban. 2009-ben szerepelt az "Alvin és a Mókusok"ban, ahol egy kisebb szerepet kapott.

 

 

 _____________________________________________

 

Zendaya:

Zendaya Coleman (született szeptember 1, 1996), ismertebb nevén a mononym Zendaya , egy amerikai színésznő , énekes és táncos .Ő már jár, mivel kora hat és legismertebb ő szerepe, mint a feltörekvő fiatal táncos Raquel "Rocky" Kék a Disney Channel eredeti sorozatShake It Up! .  

   rocky.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________

Bella Thore:

Annabella Avery „Bella” Thorne (Pembroke Pines, Florida, 1997. október 8. –) amerikai színésznő és modell. Több mint 20 filmben és televíziós sorozatban és több mint 40 reklámban szerepelt. Legjobban a nagyravágyó fiatal táncos, CeCe Jones megszemélyesítőjeként ismert a Disney Channel Risza fel! (Shake It Up!) című sorozatából.

cece.jpg