Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


disney csatorna

Disney channel:

 

disney.jpg

A Disney channel egy gyerekcsatorna, melyet a Disney-ABC Television Group birtokol. Az adás, amely nálunk látható, Csehországban, Szlovákiában is fogható. Korábban Fox Kids volt, később Jetix lett. A Disney Channel majdnem 80%-ban a csak saját gyártású filmjeit tűzi műsorra, de olyan filmeket is leadnak, ami a Jetix műsorából korábban kimaradt. Célközönsége a 6-14 év közötti gyerekek és családjaik. A Disney Csatornán reggelente 6.00-8.00-ig, Disney Junior blokkal jelentkezik a híres ovis Disney hősökkel: Manny Mester, Jake és Sohaország kalózai és a Miki egér játszótere. 

Magyarországon szinte mindegyik kábeltelevízió és előfizetéses műsorszolgáltató kínálatában megtalálható a csatorna.

 

jetix.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Története:

Fox Kids csatorna Magyarországon 1999-ben kezdte meg sugárzását. 2001-ben a csatornát megvette a Walt Disney Company. A Fox Kids csatorna Magyarországon 2004. december 31-én abbahagyta sugárzását és Jetix-re alakult át. A Walt Disney Company bővíteni szerette volna híres csatornáját a Disney Channelt, így Európában 5 országban feloszlatta a Jetixet, mint például Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon.

 


 

Jetix márka feloszlása:

Miután a Disney XD sikeresen elindult 2009. február 13-án az Egyesült Államokban, a Disney-ABC Television Group kiterjesztette a márkát 2009. április 1-jén Franciaországra is, és várható, hogy más európai területre is megérkezik. Jelenleg, bár a Disney bejelentette, hogy a Jetix csatorna megszűnik bizonyos országokban (név szerint Csehország,SzlovákiaRomániaMagyarország és Bulgária) és Disney Channel lesz belőle, a csatorna először mutatkozik be ezekben az országokban. A csatornaváltásra 2009. szeptember 19-én került sor, azóta sugározza a műsorokat.